راهنمای تغذیه نوزاد
راهنمای تغذیه نوزاد
غذای نوزاد یک تا سه ماه
تا یک ماهگی
کودک یک ماهه ۷ تا ۸ بار شیر می خورد وتناسب شیر وآب به ترتیب زیر است .
۹۰ گرم آب +۳پیمانه شیر
۱۲۰ گرم آب + ۴ پیمانه شیر
کودکان را باید در دو مورد آزاد گذاشت :
۱٫ ساعت تغذیه
۲٫مقدار شیر ی که می خورند .
اگر کودک شیر خود را تمام کرد وهنوز اشتها داشت ، می توان نیم پیمانه شیر را با ۱۵
گرم آب به جیره غذایی او اضافه کرد ،یعنی :
۱۰۵ گرم آب +۳ ونیم پیمانه پیمانه شیر
۱۲۰ گرم آب + ۴پیمانه شیر
۱۳۵ گرم آب + ۴ ونیم پیمانه شیر
وقتی کودک به چهار ماهگی می رسد می توان یک قاشق مربا خوری (هر قاشق مرباخوری
حدود ۵ گرم است)مواد آردی بدون گلوتن مخصوص سنین اول را شب هنگام به غذای او اضافه کرد .
در طول دو ماهگی وحدود هفتمین هفته، کودک معمولا از ساعت ۲۳ تا ۶ صبح روز بعد می خوابد
ودر طول روز یعنی از ساعت ۶ صبح تا ساعت ۲۳ بیش از ۵ بار شیر نمی خورد .فواصل هر نوبت
شیر خواری نیز به حدود ۴ ساعت می رسد .همان طور که قبلا گفته شد ، جیره غذای کودک را با
توجه به میل واشتهای او می توان فزایش داد .
دو ماهگی
کودک در دو ماهگی روزانه ۵ نوبت شیر می خورد که ترکیب واندازه های آن به شرح زیر است :
۱۳۵ گرم آب + ۴ونیم پیمانه شیر
۱۵۰ گرم آب + ۵ پیمانه شیر
۱۶۵ گرم آب + ۵ ونیم پیمانه شیر
شب هنگام نیز می توان از مواد آردی استفاده کرد .
از دوره چهار ماهگی می توان مزه های جدید را به اوشناساند مثلا :
– آب میوه بدون قند اضافی حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم
– کمپوت سیب آبکی که به خوبی مخلوط کن نرم ورقیق شده است . از ۴ ماهگی ۵۰ گرم
کمپوت سیب را به همراه آب آن در مخلوط کن بریزید و پس از یک نواخت شدن بدون آنکه
قند ویا شکر به آن اضافه کنید به کودک بدهید اگر کودک حاضر به خوردن آن نشد اصراری
نکنید و پس از ۸ تا ۱۰ روز دیگر دوباره تجربه کنید .
– انواع سبزی مانند سبزی هایی مانند هویج تره فرنگی ویا کاهو را می توان بدون نمک پخته و
پس از آب کش کردن در مخلوط کن بریزید تا کاملا نرم شود پوره به دست آمده را با شیر مخلوط
کنید (سوپ شیر ) به کودک بدهید .تر کیب این ماده غذایی را به شرح زیر انتخاب کنید :
۳۰ گرم پوره سیب زمینی
۱۲۰ گرم آب حاصله از پختن آب سبزی
۵ پیمانه شیر
– اگر کودک به خوردن این غذا میلی نداشت پافشاری نکنید .زیرا هدف از تنوع غذایی
مطلوب ودل پذیر شدن آن است .در صورتی که کودک با میل و رغبت سوپ را خورد
می توانید آن را غلیظ تر کنید یعنی مقدار شیر را در تر کیب غذایی کتر کنید :
۶۰ گرم پوره سبزی+ ۹۰ گرم آب حاصل از پختن سبزی + ۴ پیمانه شیر ……ویا
۹۰ گرم پوره سبزی +۹۰ گرم آب حاصل از پختن سبزی + ۳ پیمانه شیر
با غلیظ تر شدن سوپ کاربرد سر شیشه های دارای سوراخ بزر گتر الزامی است .