راهنمای تغذیه نوزاد

 راهنمای تغذیه نوزاد

غذای نوزاد یک تا سه ماه

 تا یک ماهگی

  کودک یک ماهه ۷ تا ۸ بار شیر می خورد وتناسب شیر وآب به ترتیب زیر است .

۹۰ گرم آب +۳پیمانه شیر

۱۲۰ گرم آب + ۴ پیمانه شیر

کودکان را باید در دو مورد آزاد گذاشت :

۱٫ ساعت تغذیه

۲٫مقدار شیر ی که می خورند .

اگر کودک شیر خود را تمام کرد وهنوز اشتها داشت ، می توان نیم پیمانه شیر را با  ۱۵

گرم آب به جیره غذایی او اضافه کرد ،یعنی :

۱۰۵ گرم آب +۳ ونیم پیمانه پیمانه شیر

۱۲۰ گرم آب + ۴پیمانه شیر

۱۳۵ گرم آب + ۴ ونیم پیمانه شیر

وقتی کودک به چهار ماهگی می رسد می توان یک قاشق مربا خوری (هر قاشق مرباخوری

حدود ۵ گرم است)مواد آردی بدون گلوتن مخصوص سنین اول را شب هنگام به غذای او اضافه کرد .

در طول دو ماهگی وحدود هفتمین هفته، کودک  معمولا از ساعت ۲۳ تا ۶ صبح روز بعد می خوابد

ودر طول روز یعنی از ساعت ۶ صبح تا ساعت ۲۳ بیش از ۵ بار شیر نمی خورد .فواصل هر نوبت

شیر خواری نیز به حدود ۴ ساعت می رسد .همان طور که قبلا گفته شد ، جیره غذای کودک را با

توجه به میل واشتهای او می توان فزایش داد .

 راهنمای تغذیه نوزاد

راهنمای تغذیه نوزاد

دو ماهگی 

کودک در دو ماهگی روزانه ۵ نوبت شیر می خورد که ترکیب واندازه های آن به شرح زیر است :

۱۳۵ گرم آب + ۴ونیم پیمانه شیر

۱۵۰ گرم آب + ۵ پیمانه شیر

۱۶۵ گرم آب + ۵ ونیم پیمانه شیر

شب هنگام نیز می توان از مواد آردی استفاده کرد .

از دوره چهار ماهگی می توان مزه  های جدید را به اوشناساند مثلا :

– آب میوه بدون قند اضافی حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم

– کمپوت سیب آبکی که به خوبی مخلوط کن نرم ورقیق شده است . از ۴ ماهگی ۵۰ گرم

کمپوت سیب را به همراه آب آن در مخلوط کن بریزید و پس از یک نواخت شدن بدون آنکه

قند ویا شکر به آن اضافه کنید به کودک بدهید اگر کودک حاضر به خوردن آن نشد اصراری

نکنید و پس از ۸ تا ۱۰ روز دیگر دوباره تجربه کنید .

– انواع سبزی مانند سبزی هایی مانند هویج تره فرنگی ویا کاهو را می توان بدون نمک پخته و

پس از آب کش کردن در مخلوط کن بریزید تا کاملا نرم شود پوره به دست آمده را با شیر مخلوط

کنید (سوپ شیر ) به کودک بدهید .تر کیب این ماده غذایی را به شرح زیر انتخاب کنید :

۳۰ گرم پوره سیب زمینی

۱۲۰ گرم آب حاصله از پختن آب سبزی

۵ پیمانه شیر

– اگر کودک به خوردن این غذا میلی نداشت پافشاری نکنید .زیرا هدف از تنوع غذایی

مطلوب ودل پذیر شدن آن است .در صورتی که کودک با میل و رغبت سوپ را خورد

می توانید آن  را غلیظ تر کنید یعنی مقدار شیر را در تر کیب غذایی کتر کنید :

۶۰ گرم پوره سبزی+ ۹۰ گرم آب حاصل از پختن سبزی + ۴ پیمانه شیر ……ویا

۹۰ گرم پوره سبزی +۹۰ گرم آب حاصل از پختن سبزی + ۳ پیمانه شیر

با غلیظ تر شدن سوپ کاربرد سر شیشه های دارای سوراخ بزر گتر الزامی است .

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *