در روز چقدر چربی مصرف کنیم ؟

  • در روز چقدر چربی مصرف کنیم؟

مدت های زیادی تصور می شد که چربی ها فقط تولید انرژی می کنند .

(این مواد مغذی در حجم کم بیشترین میزان انرژی را تولید می کنند )

چربی ها همچنین دارای نقش ساختمانی مهمی هستند.

.اسید های چرب دراز زنجیر غیر اشباع دارای نقش غیر قابل جایگزینی در

ساختمان غشاءسلول ها وبافت های عصبی می باشند .

بنابراین چربی ها از مواد غذایی ضروری هستند که باید دررژیم غذایی در حد

مطلوب وجود داشته باشند . متاسفانه امروزه در رژیم غذایی ما مقدار

در یافت چربی ها بیشتر است واین موجب ایجاد اختلالات گوارشی شده که

منتهی به چاقی وبیماریهای قلبی می شود.

توصیه های عملی

مسلم است که مصرف چربی در مواد غذایی بیشتر از نیاز بدن ما به چربی

(که حد مطلوب آن ۱ تا ۲ / ۱ گرم بر حسب کیلوگرم وزن بدن در روز) می باشد.

توجه به نکات زیر به شما کمک می کند  تا این میزان را به مقدار قابل توجه کاهش

داده به حد مطلوب نزدیک تر شوید .

  • ۲۰-۲۵ گرم کره خام در روز مصرف نمایید.
  • هرگز در طبخ غذا از روغن های مایعی  که زود تجزیه می شوند استفاده نکنید.

روغن هایی مثل روغن سویا ومنداب فاز آنها برای تهیه سالاد حداکثر به میزان

۱۰ تا ۲۰ گرم در روزاستفاده کنید. (یک یا دو قاشق غذا خوری )

  • سیب زمینی ،سبزی ها وگوشت را با مارگارین گیاهی ویا روغن گیاهی که قادر
  •  به تحمل حرارت هستند (روغن بادام زمینی آفتاب گردان ،ذرت و…)سرخ کنید .
  • روزانه به میزان ۱۰ گرم می توانید استفاده کنید .
  • چربی های حیوانی غیر از کره (پیه ودنبه حیوانات ) را از رژیم خود حذف کنید.

           این چربی ها دارای اسید های چرب اشباع بوده ودیر هضم هستند ومشکل جذب می شوند .

  • از سرخ کردن زیاد که باعث دیر هضم شدن موادغذایی می شود خود داری کنید .
  • بعد از طبخ روغن اضافی گرفته شود .اگر چربی را خیلی گرم مصرف کنیم بیشتر قابل  

هضم است ،چربی در درجه حرارت ۳۰ تا ۳۵ در جه سانتی گراد منجمد شده

          وبه سختی تحت تاثیر شیره های گوارشی قرار می گیرد .

  • ماهی را بر گوشت تر جیح دهید زیرا چربی ماهی کمتر است واسید های

           چرب آن از نوع غیر اشباع می باشد ودستگاه گوارش آن را بهتر تحمل می کند .

  • به یاد داشته باشید تمام شیرینی ها دارای مقادیر زیادی چربی هستند .
  • مقدار چربی غذای شبانه روز بایستی ۳۵ گرم کمتر باشد که ۲۰ گرم آن چربی

        حیوانی مثل کره ،پنیر ،چربی ماهی ،مرغ،شیر و…۱۵ گرم آن روغن گیاهی مثل زیتون،

بادام ،کنجد ،گردو، ونارگیل و.. است . باید در زمستان مقدار چربی بیشتری در حدود دو برابر

۵۰ تا ۶۰ گرم مصرف شود که به نسبت فوق از چربی حیوانی وگیاهی است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *